pátek 18. prosince 2015

1.2.2016

Andor Šándor v Mostě!!





Naše město se 25. ledna 2016 mohlo pyšnit návštěvou brigádního generála a bývalého náčelníka Vojenské zpravodajské služby ČR Andora Šándora, jenž přijel do mostecké knihovny v Moskevské ulici, aby všem přítomným předal své zkušenosti a znalosti fenoménu, který nenechává chladného snad žádného z nás, tedy terorizmu. Vzhledem k tomu, že situace na Blízkém východě je v současnosti napjatá a přímo ovlivňuje dění v Evropě (teroristické útoky, uprchlíci), je celkem logické, že daná problematika žáky SHŠ Bukaschool, kteří se akce zúčastnili, zajímala natolik, že po celou dobu poslouchali s maximální pozorností. V závěru besedování o radikálním islamizmu někteří žáci využili možnosti položit Šándorovi otázky, čímž se změnila monologická přednáška, jež ovšem byla vedena kvalitním způsobem, v diskuzi. O Šándorových odborných kvalitách svědčí rovněž fakt, že jezdí pravidelně přednášet do zahraničí (mj. i na Oxford University), kde posluchače seznamuje s tematikou bezpečnosti, tajných služeb, průmyslové špionáže, krizového řízení apod. I díky této skutečnosti lze konstatovat, že informace, jež se přítomní dozvěděli, byly nejen obohacující, ale i inspirující k hlubšímu zamyšlení nad blízkovýchodní krizí, na niž bývá – vinou mediálního zkreslování – často nahlíženo poněkud zjednodušující optikou.


Mgr. Tomáš Urban


18.12.2015

Třídní schůzky prvních ročníků

Milí čtenáři,

ve dnech 16. a 17.12. proběhly třídní schůzky prvních ročníků Bukaschool. Studenti I.A a I.B je celý den připravovali, aby mohli svým rodičům předvést, co se za dobu svého studia naučili. Rodiče tak mohli ochutnat různé pochoutky z rautu a flambované palačinky a vše zapít výbornou kávou a koktejly. Příchozí rodiče se seznámili s učiteli a vedením školy a mohli se informovat
o prospěchu svých dětí. Vše proběhlo v pohodové předvánoční atmosféře.

Mgr. Radka Skočdopolová

                                                                   Třída I.B:












Třída I.A:









pondělí 7. prosince 2015

Školní kola olympiád


Výsledek obrázku pro výuka obrázky

7.12.2015

V tomto týdnu se uskuteční školní kola olympiád:

- český jazyk: středa 9.12. od 13.15 hodin v učebně III.B
- anglický jazyk: středa 9.12. od 15 hodin v učebně I.A

Prosíme všechny zájemce, aby se hlásili u vyučujících jednotlivých předmětů.
Olympiáda z německého jazyka se bude konat po vánočních prázdninách.

středa 2. prosince 2015

Den otevřených dveří

2.12.2015


Ve čtvrtek 26.11. se na Bukaschool uskutečnil první den otevřených dveří v tomto školním roce. Studenti provedli zájemce o studium a jejich rodiče po škole a ochotně zodpověděli všechny jejich otázky. Poté bylo všem příchozím nabídnuto občerstvení připravené taktéž našimi studenty, kteří tak příchozím předvedli, co všechno se zde již naučili.