GASTRO


Vánoční večírek pro zaměstnance hotelu Intercontinental Praha
Dne 15.12.2015 jsme zajišťovali vánoční večírek pro zaměstnance hotelu InterContinental v Praze. Děkuji všem studentům za povedenou akci. Všichni se těšíme na další :-)

 
Ing. Roman Sejval

Gastro food festival Litoměřice
Ve dnech 17.-18.9.2015 se konal v Litoměřicích festival dobrého jídla a pití – Gastro Food Festival. 
Naše škola se zúčastnila této zajímavé akce a zajištovala kompletní servis a obsluhu hlavního podia.
Vystoupilo zde několik zajímavých hostů  -Jaroslav Sapík, Radek David, Lukáš Uher a Radek Šubrt. 
Naši studenti zajišťovali servis a výdej jídel. Děkujeme Severočeské pobočce AKC ČR 
za výbornou akci a těšíme se na příští rok.

Ing. Roman Sejval











středa, 12.březen, 2014


KURZ ČOKOLÁDY 2014


Kurz čokolády je určen pro žáky prvního a druhého ročníku Soukromé hotelové školy Bukaschool. Jedná se o jednodenní kurz, ve kterém se žáci seznámí se zpracováním a výrobou čokolády. 

První část kurzu je věnována temperaci čokolády a výrobě ganachí (čokoládových náplní). Ve druhé části se účastníci kurzu naučí přípravě domácích pralinek a čokoládové bonboniéry. 

V závěru kurzu připraví malou výstavu výrobků, které si poté odnesou domů. Kurz je ukončen certifikátem.





Ing. Roman Sejval

____________________________________________

čtvrtek, 29. leden, 2014

Bidvest Gastro Junior Brno 2014



Dne 16.-19.2014 se konala soutěž mladých odborníků v oblasti gastronomie s názvem Bidvest Gastro Junior Brno 2014. Na tuto soutěž byli připraveni z naší školy tři studenti pro soutěžní obor kuchař, číšník a cukrář. Základním soutěžním tématem pro obor kuchař byla příprava čtyř porcí moderního pokrmu z divočáka – kýta a pečeně. Soutěžní zadání pro obor cukrář byla příprava čtyř porcí restauračního dezertu z máku a kategorie číšník měla za úkol přípravu ovocného punče. Naši studenti se soutěžních úkolů zhostili na výbornou a všichni uspěli u odborné poroty. Všem studentům blahopřejeme a přejeme hodně štěstí ve studiu a gastronomii…



Celkové umístění studentů:
Petra Gasparová ….. cukrář               5.místo
Jan Horák           ….. kuchař              1.místo
Tia Fabio            ….. číšník                3.místo








Ing. Roman Sejval
______________________________________________________________

Bukaschool navštívil Zdeněk Pohlreich

Nejznámější český šéfkuchař, gastronom, podnikatel a moderátor. Zdeněk Pohlreich se stal 
velice populárním díky pořadu TV Prima, Ano šéfe! Zdeněk Pohlreich je majitelem dvou velice prestižních restaurací, Café Imperial a Divinis Ristorante.

Dne 2.10. 2013 od 10 hodin se na Soukromé hotelové škole Bukaschool s.r.o. v Mostě konala  beseda o gastronomii se známým českým kuchařem Zdeňkem Pohlreichem. Debata byla velice zajímavá, poučná, vtipná, studenti dávali panu Pohlreichovi zajímavé otázky z oboru gastronomie, i čistě osobní,
na které Zd. Pohlreich velice rád odpovídal. Přednášky se zúčastnilo cca. 70 studentů
od I. až po IV.ročníky, kterým náš host  předával své zkušenosti a znalosti. Veškeré informace
od pana Pohlreicha z hotelnictví
a gastronomie mohou studenti uplatnit nejen při dalším studiu, ale po ukončení maturitní zkoušky v dalším profesním životě.
 Ing. Roman Sejval
                                                                                                                                                                                   
_________________________________________________________________________________________________________



sobota, 27. dubna 2013


JUNIOR KLUB AKC ČR - BIDVEST JUNIOR ACADEMY





_____________________________________________________________________________
čtvrtek, 3. dubna 2013



Vaření se Zdeňkem Pohlreichem
 
Zdeněk Pohlreich

Dne 15. března 2013 ráno jsme spolu s panem učitelem Romanem Sejvalem a Víťou Pichlíkem vyrazili z Mostu vstříc obávanému šéfovi Zdeňku Pohlreichovi! V nejmodernějším kuchařském studiu v České republice BIDVEST GASTROSTUDIO se konal kurz pro majitele gastronomických zařízení.
Víťa Pichlík (2. A)

 Hned po příjezdu do Kralup nad Vltavou, jsme začali připravovat suroviny a inventář na samotný kurz. Jednalo se o přípravu ragú z muflona, pečenou jehněčí kýtu, lososa a zeleninové přílohy. Po přípravných pracích jsme si dali zasloužený oběd, avšak jen co odbila půl jedná, byl tady! Poté, co jsme se s panem Zdeňkem Pohlreichem všichni seznámili, tak se oblékl do rondonu, řekl nám pár kuchařských mouder a šlo se vařit. V průběhu vaření pan Pohlreich zjistil, že pan Sejval je učitel na hotelové škole, a tak se vedla živá diskuze o školství a vzdělávání mladých nadějných kuchařů… V tom začali přicházet první účastnici kurzu a všechno se mohlo rozjet v plném proudu. V průběhu kurzu pan Pohlreich připravil lososa s hráškovým pyré, mufloní a jehněčí ragout a různé varianty holandské omáčky. Po ukončení kurzu jsme udělali s panem Pohlreichem několik fotek a plní zážitků a nových informací jsme se vydali na zpáteční cestu domů. 
Jsem rád, že jsem si mohl vyzkoušet, jaké to je pracovat s takovým velikánem české gastronomie a jsem nesmírně rád, že jsem se této akce mohl zúčastnit.

                                                                                                            Matyáš Stanislav  (2. A)


__________________________________________________

sobota, 2. března 2013


KURZ ČOKOLÁDY
březen 2013

    Kurz čokolády je určen pro žáky prvního a druhého ročníku Soukromé hotelové školy Bukaschool. Jedná se o jednodenní kurz, ve kterém se účastníci seznámí se zpracováním a výrobou čokolády.  První část kurzu je věnována temperaci čokolády a výrobě ganachí (čokoládových náplní). V odpolední části se praktikanti naučí přípravě domácích pralinek a čokoládové bonboniéry. V závěru kurzu připraví žáci malou výstavu výrobků a konečně také čokoládu ochutnají…

Ing. Roman Sejval


Ing. Roman Sejval při přípravě čokolády

Matyáš Stanislav (2. A) 

Účastníci kurzu čokolády 2013 


_______________________________________________________________
sobota, 2. března 2013




BUKASCHOOL OCENĚNA!



V hotelu Inter-Continental v Praze proběhla dne 23. 2. 2013 volební valná hromada AKC ČR.

Kandidoval jsem do představenstva AKC ČR a svůj post z roku 2009 jsem opět obhájil. Stal jsem se tak řádným členem představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

                       

Velice si Vážím možnosti podílet se na aktivitách Asociace a slibuji, že budu podporovat mladé nadějné kuchaře nejen na naší škole.

                                  

Soukromá hotelová škola Bukaschool také obdržela stříbrné ocenění a medaili Magdaleny Dobromily Rettigové za rozvoj gastronomie a úspěchy na gastronomických soutěží.




Ing. Roman Sejval
SHŠ Bukaschool s.r.o. Most
vedoucí odborných předmětů 



(Ing. Roman Sejval uprostřed) 
_______________________________________________________________


Junior klub AKC ČR



Juniorský klub je dobrovolné sdružení mladých, talentovaných kuchařů a cukrářů, které vyvíjí svou činnost v rámci aktivit Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Naší snahou je profesně sdružit a motivovat nastávající mladé odborníky v oboru kuchař a cukrář do věku 21 let. Členem Juniorského klubu se může stát již učeň či žák odborné školy, který je hrdý na svou budoucí profesi a chce v ní aktivně působit.

Co nabízíme?

  • školící a konzultační činnost pro mladé kuchaře a cukráře
  • vzdělávání mladých odborníků v rámci Bidvest Junior Academy
  • účast na odborných seminářích s možností slevy
  • zasílání odborných materiálů k soutěžní gastronomii
  •  možnost vlastní prezentace na stránkách našeho časopisu Minutka
  • možnost nosit profesní znak Juniorský klub AKC ČR
  • slevu 20 % na kuchařské nože firmy DICK -  www.noze.cz
  • 4x ročně časopis Minutka zdarma

Výše ročního členského příspěvku: 200,-Kč
Člen juniorského klubu je povinen hájit zájmy AKC ČR. Při porušení odborných nebo morálních zásad může být člen Juniorského klubu AKC ČR z této organizace vyloučen.

Ing. Roman Sejval
člen představenstva AKC ČR
e-mail: r.sejval@seznam.cz

__________________________________________________________________________
pátek, 15. února 2013


CALLEBAUT –
soutěž ve výrobě čokoládových bonbonů
(Zdroj: http://www.chocolate-academy.com/us/en/brands)

 Dne 8. 2. 2013 proběhla na pražském výstavišti v Holešovicích soutěž v přípravě čokoládových
bonbónů. Náš student Matyáš Stanislav (2. A) se s tímto úkolem vypořádal velmi statečně. Zvládl připravit jak formovaný bonbon, tak máčený bonbón a prezentoval restaurační dezert. Sponzor celé soutěže je firma Callebaut, která na český trh dováží pravou belgickou čokoládu. Děkujeme Matyášovi a těšíme se na další ročník této velmi zajímavé soutěže.

Ing. Roman Sejval
vedoucí učitel odborných předmětů

Matyáš Stanislav (2. A) během soutěže Callebaut 

_____________________________________________________________________________________________
neděle, 3. února 2013 


Gastro Junior Brno 2013
Finále ČR


Ve dnech 17.-19. 1. 2013 se konala soutěž mladých odborníků v oblasti gastronomie s názvem Bidvest Gastro Junior Brno 2012. Na tuto soutěž byli z Bukaschool připraveni tři studenti pro soutěžní obor kuchař, číšník a cukrář. Základním soutěžním tématem pro obor kuchař byla příprava čtyř porcí moderního pokrmu z vepřové pečeně. Soutěžní zadání pro obor cukrář byla příprava čtyř porcí restauračního dezertu z bramborového těsta a kategorie číšník měla za úkol přípravu dezertu z jablka pro dvě osoby. Naši studenti se soutěžních úkolů zhostili na výbornou a všichni uspěli u odborné poroty. Nejlépe dopadl číšník Fabio Tia (II. A), který získal 3. místo.

Celkové umístění studentů:
Tia Fabio (II. A) / 3 .místo / zlatá medaile (číšník)
Petra Gasparová (III. A) / 10. místo / stříbrná medaile (cukrářka) 
Jan Horák (III. A) / 4. místo / zlatá medaile (kuchař)

Fabio Tia - Petra Gasparová - Jan Horák 
Restaurační dezert z bramborového těsta (Petra Gasparová) 
Rolka z vepřové pečeně, kroketa, knedlíček a espuma (Jan Horák)